17 Ocak 2019 Perşembe

Kalp daralması üzerine...

   Bugün bahsetmek istediğim çok önemli bir şey var. Dün okuduğum satırlardan süzülen bir konu : Ruhun kabz hali, yani kalp darlığı.
    Bazen şöyle şeyler hissedebilirsiniz: "Pöff bugün işe gitmek hiç canım istemiyor!"  Ya da "Allahım yine kalk yine bir sürü ev işi,  ay yangın var diye bağırıcam. " Ya da dünyanın en mutluluk verici pozisyonunda olsanız bile içinizde şöyle fısıldayan bir ses olabilir " Her şey mükemmel gözüküyor ama içim neden ferahlamış değil ?? " 
   İşte tüm bunların nedeni Rabbin belli bir süreliğine kalbinizi imtihana tabi tutmasından mütevellid.  Yani evrendeki tüm olumlu koşullar bir araya gelse bile o kalp sıkılacak kaçarı yok.  Müslüman şahsın burda sergilemesi gereken tavır şu : Her şeyden önce bunun geçici bir süreç olduğunu kesinlikle bilecek. Allah'tan geldiğini ve sığınılacak tek mercinin de yine Yaradan olduğunu iyice kafasına yerleştirecek. Ha bu süreyi biraz içine dönüp Yaradanıyla yakınlık kurma belki bazı şeylerle yüzleşip özür dileme(tövbe etme)  ya da tefekkür etme şeklinde değerlendirirse de bu süreci tadından yenmez bir sükunetle atlatabilir.  Hoş olur... :)  Her şeyden önce şunu düşünmeli aslında : Muhatap alındıysam özelim demek ki...  
   Özetle, zaman zaman belki yaptığımız hatalar belki de Rabbin kula kendini hatırlatması bazen de kalbinde dünya sevgisinin azaltılması gibi nedenlerle  kalp darlığı imtihanına tabi olabiliriz ama geçici bir süreç olduğunu ve çözümüm yine en sevgiliye sığınmak olduğunu kesinlikle akıldan çıkarmazsak ağır hasarsız atlatıveririz inşaallah.  
   Ha bu arada bahsettiğim şeyler tabiki sadece inanan kesim için geçerli olan şeyler. Ateist deist filan kardeşler okuyorsa şayet onlara da genel kültür olmuştur işte:) Var mıdır acaba?   Varsa da yoksa da herkese selam artıkın.  
   Evet daha kahvaltı yapılmamış, evde bir yığın iş, öğleden sonra da planlı programlı  ve de telefondan anca bu kadar yazabildim canlar.  Rabbim kalplerimize selamet versin inşaallah.  Ve de kaçtım benn !!  
Not: Fotoğraf,  salon penceremden kalbi daralan İzmir silueti.  Nasıl da  konuya cuk oturmuş  değil mi ama :))) 

12 yorum:

  1. "Muhatap alındıysam özelim demek ki..." işte bu çok güzeldi. Selamlar sevgiler sisli de olsa güzel İzmir'e.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam Yıldız :) Özel olduğumuzu hep hatırda tutabilmek duasıyla, sevgiler benden de :)

      Sil
  2. Nefsimiz rahat durmaz, şeytan soldan yoklar, ne olacak şimdi derdine düşeriz. Çok şükür ki O var... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamd olsun ki var olduğunu da bildiriyor her zerreyle. Sağolasın Furkan, selam ve dualar benden de.

      Sil
  3. Genel olarak hiçbir şey yaşanmasa da biz kadınlarda ayın belli günlerinde oluyor o daralma. Tamamıyla biyolojik olduğunu bilmek de işe yaramıyor. Ama dua her zaman iyi gelir. Patlayacak gibi hissettiğimde bütün duaları peşpeşe okurum, ardından da şükretmeye başlarım. Şükretmek de harika. Ateist olanlar da evrene teşekkür etsinler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın Handan. Kadınlar için daha periyodik bi durum var. Ama şükür ki dua var, dediğin gibi her daim işe yarar. Güzel yapıyosun sen de aynen devam inşaallah :) Aa ateist abilere selam, evet öyle yapsınlar :))

      Sil
  4. Güzel bir yazı olmuş , blog sitenizi çok beğendim kaliteli içerikler barındırıyor.

    Bende sizi beklerim www.zanalab.com

    YanıtlaSil
  5. Evet okuduklarım içinde bu da vardı.Allah günah işlemekten korusun büyük ya da küçük hiç fark etmez.Sağolasın müfred.Bu arada diğer konuyla da ilgileniyorum yarın inşaallah :)

    YanıtlaSil
  6. Aminn müfredcim, kesinlikle haklısın. Çok aminnn...

    YanıtlaSil
  7. İşte imtihan hali.. bu sıkkınlığa takındığımız tavırda gizli

    Selam ziyareti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ilk etapta sergilenen tavır çok öenmli. Hoşgeldiniz, aleykümselam :)

      Sil

Düşüncelerini yazabilirsin...