13 Aralık 2019 Cuma

Amelie Kafası/7

# Babam bizimle yine yeniden hamd olsun ! 80 yaşında kendisi.  Bi süreliğine bizimle yaşayacak. Kulakları ağır işittiği için ona söylediklerimi yüksek sesle duyurmam gerekiyor. Ama sesimi yükseltirken de rahatsız oluyorum çoğu zaman, sanki onu rencide edecekmişim gibi geliyor. Bi değişik... 

#Şehir kütüphanesine abone oldum. Hem spor olsun gider gelirim bi kaç haftada bir diye, hem de aradığım bazı kitapları bulurum diye. Buluyorum da... Kütüphaneler iyi ki varlar. 

#Geçen gün, büyüdüğüm kasabadaki Aysel teyzeyi aradım. Annemin kankasıydı bir zamanlar. Annemi kaybettikten sonra onun dostları daha bir kıymete bindi gözümde. Tek başına yaşıyor Aysel teyze. Romatizmaları azmış son dönem, onu anlattı. Oturduğu daire üçüncü kat. Odun sobası yakıyormuş halen. Eşi vefat etmeden önce, bi makara sistemi kurup odunu kömürü daha kolay daireye taşımayı akıl etmiş ama Aysel teyze binanın görüntüsü bozulur diye reddetmiş. Şimdi zar zor taşıyormuş. Bazen de iyi kalpli insanlar yardımcı oluyormuş. Yalnızlık ve gitgide  zorlaşan fiziksel koşullar... Yine güzel bi ihtiyarlık duası yaptırdı yüreğime. 

# Geçen gün üst katımdaki doktor komşumla (beyin cereahı) asansörde karşılaştık. Genelde hep koşuşturma içinde ve telaşlı olur. Göz kontağı bile kurmaz pek, vakti yok kadının haklı. Ama geçen gün beni gördüğünde sarılıp öptü. Şaşırdım. Bi şeylere susamış gibiydi. Ayak üstü lafladık. Belki de sıradan bir muhabbete susamıştı. 

# Blog dünyasını gezemiyorum pek ama aklım kalıyor aslında çoğunda. Kimler neler yapıyor nelerden bahsediyor. Ah vakit ah...

# Günler çıldırmış bir hızla akıyor resmen. Koşuşturmadan rutinlere bile yetişmek mümkün değil. Uzun yaz günlerini özlemek için erken mi ? 

# Farkındaysanız ne kadar ağır oturaklı şeyler yazdım, Amelie köşesine  hem de. Sanırım artık gerçekten olgun biri olmaya başladım şükürler olsun. Yani yaşım gibi hani kırklar filan... Neyse hadi inşaallah. 

#Kışın gelmesiyle birlikte kaloriferleri açtık. Kalorifer peteklerimizde bir hava boşluğu var sanırım. Belli aralıklarla tık  tık diye ses çıkarmaya başlıyor. O esnada gidip düğmesini hafifçe kımıldattığınızda ses kesiliyor. Önceleri sinir  oluyordum çünkü sürekli yerimden kalkmam gerekiyordu. Geçen gün aklıma hematoloji doktorumun dedikleri geldi. Kanımda pıhtılaşma eğilimi varmış. "Sürekli hareket halinde olmalısınız Bilge hanım. Uzun süreli durağanlıklardan kaçının. " Tabi yaa... dedim sonra kendi kendime. Okumayı sevdiğim için vaktimin çoğu oturarak geçiyor malesef. Yani çoğunkla öyle... Mevlâ benimle ki beni öylece kendi halime bırakmıyor.  Kalorifer petekleriyle irkiltip beni harekete geçiriyor şükürler olsun. 

# Bugünlerde ısırgan otuyla aşk yaşıyoruz. Her türlü seviyorum onu seviyorum duysun alem ! Salatası, mücveri, böreği... O kalp ben. 

# "İrade terbiyesi" diye bir kitaba başladım. Yazarı Jules Payot. Okuyanınız vardır belki. Bitirince paylaşırım yorumumu. Şimdilik faydasını görüyorum diyebilirim ama. 

Hadi bugünlük bu kadar olsun ;) 
Sevgiler herkese, iyi bakın yüreciğinize... 

20 yorum:

  1. Kütüphaneye seninle yürüyerek gitmek isterdim❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah hayali bile ne güzel ! :) Kimbilir belki bi gün bi yerlerde... yürürüz birlikte neden olmasın Sevgicim :)

      Sil
    2. İzmire gelince arayayım seni.
      Inşaallah de❤

      Sil
  2. Yazıyı okurken sohbet ediyormuşuz gibi hissettim. :))
    Mutlu günleriniz olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O amaçla yazıyorum bu köşeyi biraz da... Sevgiler :)

      Sil
  3. Ne güzel yazmışsınız. Her şey bizim için aslında şikayet etmeden baktığımızda. Başımıza ne gelirse gelsin onu bir yaratıcıya bağlamak bana huzur veriyor. Yoksa şikayet edip durmadan olmayanlar için debelenir dururdum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzurun yolunu keşfetmişsin Bonheurcum ;) Sevgiyle yürür gidersin inşaallah ömür boyu :) Sevgiler canımcım.

      Sil
  4. Kimselere muhtaç olmadan... Derler ya, öyle dua ediyorum ben de. Blogları ben de eskisi gibi ziyaret edemiyorum, keyifsizken olmuyor. Uzun günleri özlemek mi dediniz, şafak sayıyorum adeta:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel dualardan biri o... Amin yürekten.
      Blogları ziyaret konusunu az daha gündeme almalı da bakalım nasıl olur.
      Uzuun ve sıcacık günler... Kışın uzun gecelerine sığınırız biz de ;)

      Sil
  5. Sürekli hareket halinde olma, kadının genetiğine de kaderine de kodlanmış gibi. Babana da hürmetler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bununla ilgili de bir şeyler yazasım var. Kadının yaşam döngüsüne dair yani.
      Sağolasın Yıldızım, sevgiler :)

      Sil
  6. peki hoş haberler görüşürüüz :)

    YanıtlaSil
  7. Hayattan notlar... Amelie kafası hep güzel şeyler yazdırsın sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yaşayıp güzel güzel yazalım hep birlikte efenim :) Teşekkürler :)

      Sil
  8. Ne güzel yazıyorsun, sade, kısa ama dolu dolu :) bir sürü boş cümle yerine, tek tek dolu dolu cümleler :) her geldiğimde oh ya diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşılmak ne güzel diyorum ben de böylesi yorumları okuduğumda :) Teşekkürler ve çok sevgiler :)

      Sil
  9. Kısa kısa hayatta dokunmuşsunuz yine (:

    YanıtlaSil

Düşüncelerini yazabilirsin...