20 Mart 2020 Cuma

Kökler


Geçen gün bahçe temizliği yaparken bu köklerden yolduk bir sürü. Bazıları o kadar derin o kadar  güçlü köklerdi ki... Onlarla uğraşırken kafamda hep aynı düşünce. Ne kadar güçlü şeyler. Sonra ruh dünyamıza bağladım onları. 
.
.
.
Mesela bu kökleri birer "sabır" metaforu olarak düşündüm.  Bizi iyiliğe götürecek olan sabrın köklerini besleyip büyütmekle sorumluyuz. Sabır bizim için birer cılız ip gibi değil de tıpkı bu kökler gibi sağlam ve güçlü olmak zorunda her daim.
.
.
.
Peki nelere sabır ? Bazen hiç farkında olmadan kanımızı emip duran, sabrımızı cılızlaştıran şeylere... Meselâ çevremizdeki birine karşı Allah'ın rızasını umarak iyilik yapmaya devamda sabır. Meselâ tüm fedakarlığımıza rağmen mükâfatı Allah'tan bekleyip kuldan takdir görmemeye sabır. Meselâ senin için hiç anlamı olmayan şeylerin toplum tarafından övülüp durmasına sabır. Toplumun geneli olarak ise BİRBİRİMİZE sabır ! Farklılıklarımıza rağmen birlikte huzurla yaşayabilmek için sabır...
.
.
.
Kısaca, sabır sadece "fakirliğe sabır" tanımıyla daraltılacak bir mevzu değil. Zenginlikte de günahlara dalmamak için ayrı bir kıymeti var sabrın. Bize ne için lâzım olursa olsun,onu besleyelim ve güçlendirelim. Ki ona hiç ihtiyacımız olmayan ferah günlere ulaşabilelim. 
Amin...
  

14 yorum:

  1. Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır. Keşke her şeye sabredebilsek. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabrı gerektiren hallerden Mevlânın rahmetine sığınırız diyelim. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Amin inşallah canım benim 🙏🙏 gönlüne sağlık canım benim Sevgiler ❤

    YanıtlaSil
  3. Amin

    Bir de şöyle bir şey duyup öğrenmiştim;

    Sabırı büyük bir olay ve acı karşısında gösterilecek ilk tepki olarak tarifliyor büyükler.O yüzden her şey için sabır,sabır demeyin, gelip sizi bulmasın diye de tavsiye öğütlerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir tavsiye. Sabır talep edilmez ama imtihanlı dünyanın gereği başa bir musibet gelirse ilk ona başvurulmalı. Rabbimin izniyle... Güzel yorum için yüreğinize sağlık.

      Sil
  4. Blogunuzu yeni kesfettim bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  5. Kelimeleri şelale olan güzellik harikasın .

    YanıtlaSil
  6. Ama sabırlı olmak çok zor bir şey. Keşke başarabilsem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden ibadet kadar kıymetli ya zaten. Sabra hiç ihtiyaç duymamak için dua etmek en güzeli ama. Sevgiler :)

      Sil
  7. Şöyle bir beğen butonu olsa da yorumlara da beğeni bassak. Merhaba.

    YanıtlaSil
  8. tefekkür dolu bir yazı...güzeldi.

    YanıtlaSil

Düşüncelerini yazabilirsin...