17 Mart 2020 Salı

Corona

   Dünyanın çılgın büyük olduğunu düşünürdük çoğu zaman. Coğrafi belgeselleri seyrederken özellikle. İnsan sayısı hesapsız bir devmiş gibi gelirdi gözümüze. Mevlâ bütün bu insanları yargılayacak öyle mi diyerek tefekküre dalardık. 

   An itibariyle Danimarka'da, Suud'da, Avusturya'da ve Tokyo'da ve daha bir sürü dünya ülkesinde tüm insanlar ellerini yanaklarına dayamış tek şeyi düşünmekteler. Coronayı... 

   O çılgın koca dünya ufacık bir köy meydanına dönüverdi sanki. Köy sakinlerinin hepsinin tek seferde alaşağı edilmesi artık o kadar kolay geliyor ki gözümüze. 

  Biliyorduk ama anlayamıyorduk. Onun ol demesi altında pinekleyip duran acizleriz aslında. Hepimiz anlayabiliyoruzdur inşaallah. 


   

8 yorum:

  1. Modern dünyada, modern tıp hakimken salgın yaşanıyor. Kaderden kaçmanın imkanı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet modernleşen zamanlar... Ama başına ilacı yok sürmeye insanoğlunun. Sevgiler canım.

      Sil
  2. İnşallah bir an önce biter de rahat nefes alırız.

    YanıtlaSil
  3. Ahhh ah köy yanıyor ama bizdeki bazı akıllılar saç tarıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son günlerde daha bilinçliyiz sanki ama gamsız bi kesim de yok değil.

      Sil
  4. Nasip edilen Aklı hep cebinde çoğaltanlar ,bir gün (inş çok kısa bir süreçte görürler) ceplerinde birikenin yüreklerin de birikmediğine yanacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım ne güzel ifade etmişsin. Bence insanoğlunun bu ayrımı fark edebilmesi için iyi bir fırsat bu salgın. Birileri elenip birileri kalbur üstünde kalacak bir şeylerin idrakine varma konusunda.

      Sil

Düşüncelerini yazabilirsin...