4 Mart 2020 Çarşamba

Dalıp gidiyor insan

   Bugünlerde dalıp gidiyorum. Değişik şeylere...Değişik zamanlarda...

   Bir mülteci babanın kafasındaki hayati cennet topraklara meselâ.

    Doktor olmak isteyen ama okula bile gidemeyen bir mülteci yavruya... 

    Ya o çadırda günü tüketip yeniden sabaha uyanan mülteci anne... O da bugün ne yemek yapsam telaşı yaşıyor mu gün içinde? 

    Ömrünü iyisiyle kötüsüyle geçirip son demlerine gelmiş ihtiyar mülteci ya... O ömrün akıbeti vatan vatan savrulmakla mı geçecekti cancağızım. 

    Düşünmek çare değil ama farkında olmadan dalıp gidiyor insan. Vatansız kalmış bedenlere, vatanına ve milletine... 

    Rabbim çaresi tükenmişlerin dertlerine deva versin bu mübarek günlerde. Bizim de vatanımıza milletimize selamet versin inşaallah. Şehitlerimizin makamı nurlansın, ordumuzun gücüne güç eklensin yüce katından Mevlânın. İnşaallah, inşaallah. Aşıp geçiverelim şu günleri göz açıp kapayıncaya kadar. 

14 yorum:

  1. AMİİNNNN canım, inşallah, inşallah...

    YanıtlaSil
  2. söylenebilecek çok şey var ama kelimeler çok anlamsız kalıyor böyle durumlarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sebep de bol bol dalıp gidiyor insan. Teşekkürker.

      Sil
  3. Çok güzel dilekler, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. başkasının acısını yaşıyoruz çok zor olmalı.

    YanıtlaSil
  5. Amin... Ve bir ilave de benden: Allah bu çaresizliği ve büyük acıyı göremeyenlere göz, anlayamayanlara idrak, hissedemeyenlere de vicdan versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğime yapışıp kalan bi dua o da biliyomusun ruşyenam. Yüreğimi dillendirdin şu anda. O vicdan ah... nerelerde acep bu günlerde.

      Sil
  6. Butun guzel dualariniza candan aminlerle katiliyorum."Dusunmek care degil " haric.Insan dusunmedigi zaman yasananlari idrak edemez.Ornek alamaz, kiyaslama yapamaz,ayni seyleri yasar durur. Olaylarin iyi yonde gelismesine katkida bulunamaz .Bunun icin de cesitli kaynaklardan edindigimiz bilgilerle dagarcigimizi zenginlestirmeli, vicdan ve kalbimizle islemeliyiz bu bilgileri .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisiniz. Düşünmek insan ırkını geliştiren önemli unsurlardan biri. Aktive edilebilen bilgi daha da faydalı muhakkak. Bazen her ikisinin de tıkanıp kaldığı anlar oluyor. Şu sıralar onu yaşıyoruz. Rabbim yardımcımız olsun. Teşekkür ederim yorumunuz için. Sevgiler...

      Sil

Düşüncelerini yazabilirsin...