5 Eylül 2019 Perşembe

İnternet bağımlılığı

   
   
    Bugünlerde bazı mecburi nedenler yüzünden günlerimin bir kısmı internetsiz geçiyor.  Önceleri canımı sıkan bu durum şimdilerde hoşuma gitmeye başladı.  İnsan bazı şeylerden uzaklaştıkça bağımlılığının da farkına varıyor. Etrafta somut bir şeyler arıyor oyalanmak için.  Olayların, tabiatın, akışın farkına varıyor.  Hani diyorum ki internete kavuşsam bile kendim kotalar mı koysam acaba. Günde bir saat ya da iki saat filan gibi. Aslında internet kullanımını kısıtlama konusunda hep bir gayretim vardı ama  saat sınırlaması koymayı düşünmemiştim hiç.  Şimdi ise ciddi ciddi düşünüyorum.  Özellikle akşam saatleri ve sabah saatleri için... Uçak moduna almayı düşünüyorum. Biraz inziva ruhuma da ayrı bi terapi olur inancındayım. Bununla birlikte internette geçirdiğim vakitlerde daha fazla blog okuma ve sesli kitap mevzularına da ağırlık vermek planlarım arasında.  
    Bunları deneyenleriniz var mı içinizde ? Eminim vardır, okumayı yazmayı seven blogcanların böyle denemeler yapmasından daha doğal ne olabilir?  Neler yapıyorsunuz ? Yazın lütfen ;) 
Bu sabah da böyle olsun, sevgiler herkese :)
Fotoğraf, Çiçekliköy 

41 yorum:

  1. Ben bir çok kez bir kaç şekilde internete kısıtlama getirmeye çalıştım başarılı olamadım,elimizde bu cep telefonalrı varken ve herkes onları kullanıyorken bana çok zor geliyor yani insan istese de artık internetsiz olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de zorlanacağımı tahmin ediyorum Sevgi'cim ama özellikle akşam saatlerinde telefonu elime almamaya epey bi sağlam niyetlendim bakalım :)

      Sil
  2. ne kadar güzel mevzu :) bence olabilir yapılabilir ve kesinlikle ruha da iyi gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet deneyeceğim uzmancım, yerine somut meşguliyetler bulmak lazım sanırım ona bakıyorum şimdi, sevgiler canım :)

      Sil
  3. Ben uçak moduna alıyorum.Bazen de yürüyüş yaparken yanıma almıyorum.Hayatı kaçırıyoruz bazen bu internet yüzünden :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürüyüşte yanına almaman özellikle iyi geliyordur bence :) Sağolasın samimi yorum için :)

      Sil
  4. Tamamen kişiye özel bir çözümü olabilir ancak diye düşünüyorum. Ben bu konuda irademi kullanabiliyorum.
    Bir gün fazla vakit geçirdiğimi düşünürsem, diğer gün açmıyorum sosyal medya hesaplarımı. Böyle zamanlarda kendimi daha iyi hissediyorum ayrıca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel... İrade çok önemli bence de. Ve de kişiye özel çözümler üretmek konusunda da katılıyorum. Sağolasınız yorum için, sevgiler :)

      Sil
  5. Bağımlılık yaratan kısmen de olsa faydasız/zararlı unsurlar barındıran her şeye karşı tedbir alınmalı:)

    YanıtlaSil
  6. Sizi uzun bir aradan sonra bloğumda görmek ne güzel :) Tedbir konusunda da çok haklısınız. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Çok haklısınız hiçbir şeye bağımlılık derecesinde Müptela olmamak gerekir Bu güzel yazı için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Ben de zaman zaman bu konu üzerine düşünüyorum. Hayatı kaçırmamak adına interneti sınırlamak mantıklı olabilir. :)
    Sesli kitabı ben de denemeyi düşünüyorum, denerseniz fikirlerinizi beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesli kitapları youtube kanalıyla dinliyorum. Akın Altan isminde bir okuyucu var. Onun abonesi oldum. Çok geniş yelpazede kitap serisi var. Çoğu dünya klasikleri. Tavsiye ederim :) Sevgiler...

      Sil
  9. Ohh miss bence müfredcim aynen devam derim. Benim sadece instagram var. Orda yazılarını çok sevdiğim yazarların işlerine anında ulaşmak imkanı olduğu için vazgeçemiyorum sanırsam instagramdan. Sağolasın yorum için :)

    YanıtlaSil
  10. akşamları blog bağımlısıyım işteğğğ :)

    YanıtlaSil
  11. Deeepciğim inşaallah pc den açıyorsundur blogları, çünkü telefondan daha az zararlı sankim pc :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. telden daha hiç açmadım blog yaa. telden blog zor, laptoptan ise çok keyifliii :)

      Sil
    2. O zaman senin için çok sıkıntı yok;) Sevgiler canımcım :))

      Sil
  12. benim telefonla pek işim yok aslında internete de telefonla çok girmiyorum bi twitter akışa bakıyorum arada. bilgisayarda çalıştığım için zaten ekran görmekten darlandığımdan nette boş zaman geçirmemeye çalışıyorum. odaklanacak başka şeyler bulunursa daha rahat uzaklaşılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisayarda çalışıyor olmak avantajınız olmuş ne güzel :) Dediğiniz gibi başka meşguliyetler çok önemli. Teşekkür ederim yorumunuz için, Sevgiler :)

      Sil
  13. Bir dönem, internetin özellikle cep telefonunun aşırı halde gereksiz bir şekilde vaktimi aldığını üzülerek gördüm. hiç bir şey yapmadan sosyal medyada dakikalarca gezmek ne kadar üzücü, ne kadar verimsiz... bazen telefonu sessize alıp başka bir odaya koyup uzaklaşıyorum. Vakit bollaşıyor, anın, tabiatın farkına varıyor insan

    YanıtlaSil
  14. Bunu sık sık yapabilmek lâzım aslında. Ne güzel başarabilmeniz,tebrikler :)

    YanıtlaSil
  15. Ben sosyal medyada vakit geçirmiyorum. Blog için açılan facebook hesabında paylaşım yapıyorum sadece. Blog dışında nette gezinmiyorum. Bunun yerine kitap okumayı tercih ediyorum. Okunacak çok kitap var ve ömür kısa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları okudukça sosyal medyadaki tek adresim olan instagram hesabımı daha da bir kapatmak istiyorum. Ama ben de çok takılmamaya çalışarak sadece boğum için kullanıyorum bu platformu. Yine de daha da bi bloğa yönelmek lâzım bence de haklısın ömür kısa Beyda. Sevgiler...

      Sil
  16. Sosyal hesap kullanmamanın bir çok avantajını yaşıyorum ben de, bloğa bol bol vakit ayırıp, yabancı dizi takip ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh sefan olsun demek geldi içimden şimdi :)) Darısı başımıza diye de eklemeliyim;)

      Sil
  17. Yok olsun telefonlar 😄 kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya gerçekten yürekten amin ama nasıl olur bilmem o :)

      Sil
  18. hım demek ondan sizi fazla görmüyorum artık :) valla ben baya süre geçiriyorum sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman dikkat diyeyim önce :) Aslında blogları gezmek lâzım, o biraz benim tembelliğim :) Sağolasınız.

      Sil
  19. Bu konu önemli, zira hayatı kaçırmamıza sebep olabiliyor. Oysa altında yürünecek yağmurlar, izlenecek gökkuşağı, yoldan kenara kaldırılacak sümüklüböcekler, koklanacak mis gibi toprak kokusu... daha neler neler var.. :)

    YanıtlaSil
  20. Ah tasvirler... Daha çok faslında olalım tüm kainatın daha çokk... Haklısın Momentos bu konu çok önemli aslında. Sevgiler canım, sağolasın;)

    YanıtlaSil
  21. Sosyal medya hesaplarıma bi bakıp çıkayım diyorum... sora bir gülme geliyor... :) help plase!

    YanıtlaSil
  22. ben dönem dönem siliyorum telefondan tüm sosyal medya uygulamalarını. bu yaz ailecek tatile giderken whatsapp, instagram ve facebook.u sildim. facebook'u hâlâ yüklemedim, arada browserdan açıp bakıyorum uygulama telefonda yüklüyken günde 100 kez bakıyordum belki de ama şimdi günde bir kez ya bakıyorum ya bakmıyorum. instagram'da sadece anlık story paylaşıyorum; uzun uzun gönderiler yazmıyorum. twitter yıllardır kullanmıyorum. keşke instagram'ı da komple bıraksam. internette en çok bloglarla vakit geçiriyorum, bundan da kolay kolay vazgeçemem sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönteminiz işe yaramış görünüyor denemek lâzım belki de. Bende de face ve twitter kullanmıyorum ama insta şeysi halen devam ediyor. Belki de onu da sadece story şeklinde devam ettirmek lâzım. Sağolasınız yazarak katkı sağladığınız için. Sevgiler :)

      Sil
  23. Bu yaz bizlere internet ve blog ile alakalı zaman geçirme konusunu yeniden gözden geçirme fırsatı verdi sanırım. Hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözden geçirmekle birlikte etkin uygulama da gerek. Sağolasınız Erhan bey.

      Sil

Düşüncelerini yazabilirsin...