7 Mayıs 2019 Salı

İstiridye'den "eski Ramazanlar" mimi !

   Sevgili blogcanlar ! Güzel bir ruh atmosferine girdik Ramazan'la birlikte değil mi... Hani o kafamızda "eski ramazanlar" diye etiketlediğimiz bir dönem var ya. O renkli dönemin kokusu gelip bizi başka alemlere sürüklemiyor mu yine ? Yapıyor. Ramazan, Rabbimizin inananlara ikram ettiği inancımıza özgü güzel bir mevsim.Bize kim olduğumuzu, olmamız gerektiğini, olabildiğimizi hatırlatan altın günlerin mücevher kutusu sevgili Ramazan. Ramazan, geçmişimiz,geleneğimiz ve aslında yetişen nesle onun adına ne verebilirsek biraz da geleceğimiz...

   Dedim ki: Ramazan'la ilgili de bir mim hazırlayayım. Ama akıllı uslu hanım hanımcık hazırlayayım.Çok şamata yapmayayım. Amaç sadece gönüllerin derinlerinde kalmış Ramazan sevinçlerini açığa çıkarmak olsun. Tek tek istiridyelerin sedef kapaklarını açayım. İncileri dereyim. Kimbilir bu güzel manevi mevsime dair ne incelikler ne anılar ne kokular açığa çıkar hayaliyle sizlerin zihinlerine tek tek ziyaretler edeyim.İyi mi dedim bilmem :) İyi olur dilerim :) O vakit gelsin Ramazan mimi ! 

1) Ramazanı bir hediye paketine benzetirsek. Sizin için nasıl bir paket olurdu ? İçinde sizin için neler olurdu ? 

2) Ramazan ile ilgili hatırladığınız en net anınız hangisidir ? Size kazandırdığı hislerle birlikte anlatır mısınız ?

3) Çocukluğunuzdaki Ramazan ve şimdiki yaşadığınız Ramazan arasındaki en belirgin farklar sizce  nelerdir ?

Hepsi bu kadar ! :) Ama Ramazan'a dair anlatmak istediğiniz ne varsa paylaşabilir anlatabilir ve mutlu edebilirsiniz şahsen beni ! :)

Soruları özellikle kısa tuttum canlar. Çünkü vakit Ramazan ve dakikalar sınırlı :)  Çünkü az soruyla  çok insan katılsın ve bol sinerji yayılsın da istedim ayrıca :) 

Hemen listemi yazayım o vakit ;) 

Deeptone
Bir Yıldızın Hikayesi
Eğitim Pınarı
Pixselle.com
Kağıt salıncak
Mehtap
Dert Anası Gülhan
Kelebek Etkisi
Taner Koç
Cafe Tigris
Sessizkaldım
Duo diyet
Ece evren
Bir 
Bonheur
Daha mutluyuz
Yeşimle her telden
Kiremithanem
Ruşyena
Küçük Dünya
Cam güzeli
Deli kızın bohçası
Momentos
İnciden notlar
Erhan Çakırlar
Ümit Çakır
Bilgi kırıntıları
Arsel'in okyanusu
Beyda'nın kitaplığı
Uzmanamatör
Makbule Abalı
İlkay Özgür
Beyaz Yakalı 
Ertuğrul Yıldırım
M. Özcan

Aklıma gelememiş, ismi bi şekilde nöronlarımın kıyılarına köşelerine uçuşmuş blogcanlarım varsa lütfen ses verip, mime seve seve katılsın, çok mutlu olurum ! :)

Herkeslere miss Ramazanlar dilerim canlar ;) 

98 yorum:

  1. Güzel bir mim olmuş ilk fırsatta yayınlarım:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir mim başlamışsın yine canım. Yapacağım inşallah. Çokkkkk teşekkür ederim. Hayırlı ramazanlar 🙏😍🌷😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Yıldızcım güzel şeyler okuyacağıma inanıyorum inşaallah :) Ben teşekkür ederim hadi merakla bekliyorum o vakit :))

      Sil
    2. Mimi yaptım canım :))

      Sil
  3. Yine harika düşünülmüş bir mim olmuş.Aklina sağlık canım. En kısa zamanda yapacağım.
    Hayırlı ramazanlar olsun❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İncicim :) Blogcanlar arasında güzel bir paylaşım olur diye düşündüm :)) Merakla bekliyorum haberini, güzel ramazanlar olsun hepimizee :)

      Sil
  4. Tamam bun vesileyle yazarken taslakda bıraktığım mimi de bitireyim ne tembel bişiy oldum çıktım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet uzmancım bak özellikle onu sormadımdı kendin hatırlar mısın diye iyi hatırladın böylecee :)) Hadi bekliyorum haberlerini ;) Sevgiler :)

      Sil
  5. Eski Ramazanlar mim yazınızda beni mim'leyerek mutlu ettiğiniz için çok teşekkür ederim İstiridye Avcısı. Buradan tüm blogcanların Ramazan ayını kutluyorum. Umarım bu ramazan tüm insanlığa mutluluk, bereket, huzur ve hayırlar getirir. Mim yazımı da en kısa zamanda hazırlamaya gayret edeceğim. Biraz farklı bir mim yazısı olacak bundan dolayı tüm blogger arkadaşlarımdan anlayış beklerim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir yazıydı Fatih bey. Asıl ben teşekkür ederim hızlı geri dönüşünüzden ötürü. Siz iyi bir mim blogcanısınız kesinlikle :) Yazılarınızı okumak keyif verici. Sağolasınız... :)

      Sil
    2. Çok mutlu oldum. İstiridye Avcısı Hanımefendi. Çok teşekkür ederim. Genelde hızlıyımdır. Yapılacak işleri bir anca önce yapmazsam rahatsız olurum. Seçmiş olduğunuz konu da bekletilecek bir konu değildi doğrusu.

      Sil
  6. Davet için teşekkürler. Ben izninizle es geçeyim bu sefer bir sonraki mimlere katilirim. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Derya blogcanım, tabiki olur :)

      Sil
  7. Merhaba. Ne güzel kısa ve öz bir mim olmuş. Elimizden geldiğince kısa bir vakitte cevaplamaya çalışacağız. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :) Ben iki anneden de ayrı ayrı cevaplar istiyorum amaaa ! Kimbilir ne renkli anılar dökülecek bloğunuza :) Ben teşekkür ederim. Merakla bekliyorum, sevgiler :)

      Sil
  8. Eski Ramazanlar mim yazımı hazırladım ve sizlerin beğenisine sundum. Okumak için lütfen blogumu ziyaret ediniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğinize sağlık Fatih bey, keyifle okuduk :)

      Sil
  9. Eskileri düşününce üzülüyorum bu nedenle artık kıyas yapmayı bıraktım. Malesef zaman acımasız hiçbirşey eskisi gibi olmuyor. ,yine de güzel bir mim olmuş. tebrik ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında eskileri yok edip dağıtan büyük oranda bizleriz.İnsanoğlu yani. Toparlamak da bize düşer diye düşünüyorum.Böyle hatırlatmalar vesilesiyle ufak dokunuşlar belki :) Yorumunuz için çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  10. çok güzelmiş 😊 en kısa zamanda yapacağım canım benim teşekkürler sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogcanların yazdığı "en kısa zaman" tanımının Ramazan çıkmadan olmasını ümit ediyorumm :))) Ben teşekkür ediyorum canımcım. Hadi en kısa zamanda bekliyorum o vakit :)) Sevgiler...

      Sil
  11. Ya ne kadar tatlısınız eski Ramazanlar hakkında bir yazı vakit bulursam mutlaka yazmak istiyorum herkese hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler kelebekçim bence tatlı bulan yüreğiniz tatlı :)) Hadi bulursunuz o vakti zorlayın mutlaka ve döktürün en kısa zamanda bekliyorumm :)))

      Sil
  12. Bir anılar yolculuğuna çıkmak , güzel olacak gene. Ancak 1-2 gün zaman isterdim.
    Teşekkür ve sevgilerimi iletiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiler teşekkürler benden olsun :) İstediğiniz de bir iki gün olsun ;) Haber verin mutlaka yayınlayınca amaa bekliyorum :))

      Sil
  13. En sevdiğim zamandan bir mim. Cevaplamak için sabırsızlanıyorum. En kısa zamanda diyeyim o zaman. Ellerine sağlık, yine anlamlı bir mim ve birbirinden özenli sorular. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi geç kalma canımcım ! Seramik işlerine ara ver Ramazan yolculuğuna çıkıver en kısa zamanda :) Sevgiler blogcanımm :)

      Sil
  14. Teşekkürler, düşünmeniz yeter.3 soruya nasıl uzun yazarım bi bakayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Bence çok güzel şeyler çıkar çünkü Ramazan güzel :) Merakla bekliyorum :)

      Sil
    2. Mim yazım yayında, beklerim. Çok teşekkürler bu harika kıvılcımı başlattığınız için.

      Sil
    3. Asıl ben teşekkür ederim. Çok güzel bir yazı olmuş. Kalemine gönlüne ve emeğine sağlık duodiyet :))

      Sil
  15. Bizi de mimleediğiniz için teşekkürler en kısa sürede cevaplayacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber verin mutlaka, en kısa zamanda bekliyorum :) Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  16. Cümleten hayırlı Ramazanlar diliyorum.:)

    YanıtlaSil
  17. Ramazan'a özel güzel bir mim olmuş davetiniz içinde teşekkür ederim. Elimden geldiğince katılım göstermeye çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  18. Benim pc sorunlu.Fazla değilmiş sorular.Umarım klavyem beni yarı yolda bırakmaz da yazabilirim :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle azıcık soruyla hazırladım bu mimi isabet olmuş demek sizin açıdan da :) Bekliyorum Yurdagül hanımcım, sevgiler :)

      Sil
    2. Yazdım az önce,pc ile boğuşarak :)

      Sil
  19. daptım ben daaaa hihihi :)

    YanıtlaSil
  20. saolun yine beni de eklemişsiniz,daha önce sölemiştim ben mim yapmayı pek sevmiyom..ama sorulara burada kısaca cevap veriim..1)ramazan paket olsaydı,içinden kooskocaman bir iyilik ve sevgi çıkmasını isterdim..2)razamanda neler yaşamadık ki,geçen sene arefede annemi acile kaldırmıştık,,umarım bu sene daha iyi olur herşey..3)her birey kendi devrine göre "ah o eski bayramlar" der,yani bu durum değişkendir ama tabii arada farklılıklar var,çünkü zaman değişiyor,herşey değişiyor,farklı olması normal..eskiden akraba ziyaretleri yapılırdı mesela bu durum azaldı..internet,telefon vb iletişim ağı herşeyi azalttı..işte bu kjadar....hayırlı ramazanlar..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakın bu işte bir iş var demek ki Ertuğrul bey, dalgınlığıma gelmiş yine mimlemişim sizi. Belki de faydalı paylaşımlarınızın arasına ara sıra mim de eklemelisinizdir kimbilir :)) Neysem bu ukelaa şakamı bağışlayınız ve başka mim almayacağınızın garantisini kabul ediniz :) Ayrıca yine de sorulara yorumla olsa bile içtenlikle cevap vermeniz büyük incelik. Geçen sene ramazanda ben de acile kaldırılmıştım çok ciddi bir rahatsızlıkla ama şükür atlattık. Anneciğinize de çok geçmişler olsun. Hayat çok kısa her anın tadını lezzetini meşru dairede doyasıya çıkarmak lazım sanırım. İçten cevaplarınız için çok teşekkürler, hayırlı ramazanlar :)

      Sil
  21. sağol canım, bereketli bir ramazan ayı olsun, dileklerimle, sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de sağolasın Mehtapcım, bekliyorum cevaplarını, sevgiler selamlar benden de canım :)

      Sil
  22. Listede yokum ama bana not bırakmışsın sabah... çok mutlu oldum davetine ve zevkle mimini hemen hazırlayıp yayımladım. hayırlı ramazanlar canımmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efsuncum davetime icabet etmen beni çok mutlu etti, bloğunu tanımak da öyle :) Kısa sürede birbirinden samimi cevaplarla mimi anıtladığın için çok teşekkürler. Sevgiler hayırlı ramazanlar :))

      Sil
  23. Canım çok sağol. En kısa zamanda yapacağım inşallah. Hayırlı Ramazanlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorum Beydacımm,sen de sağol, hayırlı Ramazanlar olsun canım :)

      Sil
  24. Kendi elimizde haklısın müfred. Dilerim eskilerdeki zerafeti yaşamayı nasip etsin Mevla hepimize. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. "Bu mim etrafında bloggerları toplamanız" ifadesini okuyunca nasıl mutlu oldum :)) Toplanırız diye umuyorum ;) Ben çok teşekkür ederim, haberlerinizi bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  26. Sorular çok harika olmuş, ben de yapacağım en kısa zamanda. :) Emeğine sağlık! Mutlu huzurlu ramazanlar! ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler pembe :) Haberini bekliyorum o vakit ;) Güzel Ramazanlar olsun :)

      Sil
  27. Mim görevi başarıyla yerine getirildi
    https://tigrisdriver.blogspot.com/2019/05/istiridyeden-eski-ramazanlar-mimi.html?m=1

    YanıtlaSil
  28. mim listesinde ismini görmek güzel duyguymuş... teşekkür ederim... :)
    ayın anlam ve önemi devam ederken yaparım mutlaka...

    YanıtlaSil
  29. Tam da Ramazan ruhuna yakışır mim olmuş...Mim'lendiğim için ayrıca mutlu oldum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramazan çıkmadan bekliyorum Yeşimcimm, sevgiler :)

      Sil
    2. Davetin için çokkkkk teşekkür ederim..mim'lere pek iştirak ettiğim söylenemez ama zevkle okurum..

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim canım :))

      Sil
  30. Eski Ramazanlar mimini tamamladım, yayınladım.
    Selam ve sevgilerimi iletiyorum.

    YanıtlaSil
  31. Sevgili kızım, bilgisayarımı epeydir açmıyordum. Ancak yorumundan öğrendim mimlediğini. Az bir düşünme sürecinden sonra yapacağım. Çok güzel bir konuda ve tam zamanında yapmışsın mimi. Emeğine sağlık, sevgilerimle canım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece ablacım. Güzel anılar okuyacağıma eminim ;) Bekliyorum o zaman, sevgiler benden de :)

      Sil
  32. Çok teşekkür ederim mim için :)) Mutlu güzel Ramazanlar diliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim bekliyorum cevapları, sevgiler :)

      Sil
  33. Yine bu güzel mimde beni unutmadığınız için çok teşekkür. Ediyorum çok güzel mimlerle karşımıza çıkıyorsunuz.Eğer bir mani çıkmazsa yazacağım saygılar sunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, değişik görüşleri ve anıları okumayı seviyorum. Cevapları bekliyorum :)

      Sil
  34. Davetinize biraz geç olsada katılım sağladık. http://www.pixselle.com/2019/05/eski-ramazanlar-mimi.html Den ulaşabilirsiniz. Çok zevkli ve güzel oldu teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  35. Davetin için çok teşekkür ederim, elbette keyifle yazacağım. Yine çok güzel sorular, cevapları da aynı güzellkite verebilirim umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Hem davete icabetin için hem de sorularımla ilgili nazik düşüncen için. Cevapları bekliyorum o vakit sabırsızlıkla :)

      Sil
  36. Mimi yaptım çok teşekkür ederim biraz geç oldu ama olsun güç olmassın :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de geç olsun güç olmasın canımcım, koştum geldim bakim bloğuna ;)

      Sil
  37. Canım yaptım. Çok teşekkürler :)
    https://beydaninkitapligi.blogspot.com/2019/05/mimlendim-ve-mimledim-46-ramazan.html

    YanıtlaSil
  38. keşke eski ramazanlar gibi olsa sofralar, insan davranışları :)) kalemine sağlık ufuk açıcı mim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne özledik o saflığı... Sağolasın sen de yapsana Arsel,
      sevinirim okuyunca :)

      Sil
  39. Bu güzel mime geç kalmış olsam da herkesinkini okudum harikalar..
    Yeni bir sayfa ile başladığım bloğuma destek ve yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler. 🌸

    YanıtlaSil
  40. Ya ben bu mimleri yapıp duruyorum ama sen gelip de hiç görmüyorsun Bilgecim. Arada mimledim demek dışında da gel anacım, oku yaptığım mimleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Handancım.Şöyle özgürce dolaşamadım blogları epeydir. Ramazan telaşlı koşuşturmalı geçiyor. Ama iyi ki öyle geçiyor. Sayılı günler ne de olsa. Bunu bildiğimden yazmıştım mimin altına. Yapınca beni haberdar edin diye. Dur hemen geleyim bakayım neler döktürdünn ! :))

      Sil
  41. Avcıcığım bu ay beni mimden azad etsen olma mı? Ama sana bir mim borcum olsun söz .Yapan arkadaşların yazılarını zevkle okuyacağım :))

    YanıtlaSil
  42. Bak şimdiii:)) Alacaklıyım harbiden ama bak onu bill :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  43. Nerelerdesiniz ? Yazılarınızı özledik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özledim yazmayı :)Ama kıyamıyorum Ramazan vakitlerine sankilim:)Çok az kaldı kii iyice bi tadına varayım istiyorum belki de :) Az kaldı azz ;) Sağolasın minnak dünyam,özlenilmek de ne güzel! :))

      Sil
  44. RAMAZAN MİM'İNİ BİR KUTLAMA İLE SONLANDIRALIM. RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bi final olmuş olur sağolasınız Fatih bey :) Güzel bir mim oldu ve dolu dolu bir Ramazandı.Rabbim daha güzellerini yaşatsın hepimize. Miss bayramlar olsun ve çok teşekkürler :)

      Sil
  45. geçmiş bayramın kutlu olsun tatlım ben yokum listede küseyim mi ağlayım mı acaba:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de bayramın kutlu olsun sevgili takvimcim hemşerim :) Ahh sen mim cevaplasan emin ol o listede adın olurdu ama konseptine uygun değil diye mim cevaplamaz diye şeyapmamıştımkine :))) Ramazanı uğurladık ama cevaplarsan yine de seve seve okurum canımcım :))

      Sil
  46. MERHABA İSTİRİDYE AVCISI. UNUTTURDUNUZ KENDİNİZİ NERELERDESİNİZ?

    YanıtlaSil
  47. Merhabalar Fatih bey. Az kaldı... Başlıyorum yazmaya yeniden. Belki yarın, belki daha da yakın :) Teşekkürler, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  48. Geliyorum müfredcim az kaldı :) Ah sevgiler tatlımcım;)

    YanıtlaSil

Düşüncelerini yazabilirsin...